PROLJETNO SVJETSKO PRVENTSVO NJEMAČKIH KRATKODLAKIH PTIČARA U POLJSKOJ

PROLJETNO SVJETSKO PRVENTSVO NJEMAČKIH KRATKODLAKIH PTIČARA U POLJSKOJ

Svjetsko prvenstvo održano je 8 i 9. 04.2024 godine u Poljskoj mjestu Pinczow, Natjecanje se odvijalo na idealnim terenima sa dovoljnim brojem parova trčki, ali su na tim terenima ujedno bili i fazani ,zečevi i srne, koji su uznemiravali nespremne pse, a oni spremni došli su još više do izražaja i pokazali svoju kvalitetu.
Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara predstavljali su : Promonas Denny  i Promonas Nitro s vodičem Elvisom Gospićem, te Murat i Maza vodiča Emila Klimana. A također je naš klub zastupao i kinološki sudac Franko Gržinić koji je ujedno i selektor reprezentacije HKS-a za kontinentalne ptičare.
Imao sam priliku suditi jednu bateriju zajedno sa poznatim poljskim sucem Jakubovskim, gdje smo prvi dan imali našeg psa Dennya u ponavljanju koji nije imao sreće pronaći trčke, te smo završili bateriju bez ijednog plasmana.
Drugi dan je u našoj bateriji bio plasiran samo pas Murat sa 1. odličan a u drugoj bateriji je bio Denny koji je imao 2 odličan R CAC, R CACIT. Rezultati drugog dana prvenstva su našu ekipu doveli na 4 mjesto, a Denny je bio 3 u pojedinačnom plasmanu.

Ekipni rezultati :
1. Srbija
2. Bugarska
3. Poljska
4. Hrvatska

Pojedinačni rezultati :

1) Flora di san FioranoT  vodič:  Filipo Ventureli, Italija

2) Promona’s  Indigo  vodič : Tulio Botani., . Poljska

3) Promona’s Denny  vodič Elvis Gospić, Hrvatska
Ujedno, naši kratkodlaki njemački ptičari su i na Eurokupu za kontinentalne  ptičare svojim rezultatima hrvatsku reprezentaciju doveli na 4 mjesto, Murat 1 odličan CACT,Denny 2 odličan i Nitro 3 odličan.
Između dva prvenstva ,održana je također utakmica odličnih pasa ,na kojoj je učestvovalo140 kontinentalnih ptičara koji su prethodno odlično ocjenjeni na ispitu u lovu jarebica.
Možda zbog više sreće i dobrog suđenja pasa na tom prestižnom takmičenju Denny je zablistao u pravom sjaju ,osvojivši 1. odličan i titulu CACT  ,te baražu CACIT, a  njegovu titulu je opravdao njegov sin Nitro ,koji je osvojio ocjenu 2. odličan, te potvrdio pravi smisao  ispitivanja uzgojne vrijednosti pasa kroz ispite , prvenstva i kupove.
Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara  može biti ponosan na svoje rezultate jer je pred članovima kluba i tom pasminom svjetla budućnost.

 

Franko Geržinić