PROLJETNI ISPIT

PROLJETNI ISPIT

U organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara u subotu, 20. ožujka 2021. godine održan je ispit prirođenih osobina i ispit rada u polju bez odstrela CACT-HR. Treću godinu zaredom proljetni ispit održan je na terenima Lovačkog društva Gaj Mraclin, na mozaičnom terenu pod često jakim sjevernim vjetrom, ali na terenu bogatom fazanskom divljači. Spomenute ispite sudio je gosp. Davorin Andrijašević. Sam cilj ispita u radu bez odstrela je izbor najboljih pasa u lovu za rad u polju, s time da se na istom ne zahtijeva disciplina donošenja divljači.

Već dobro znana ekipa zaljubljenika u pse i kinologiju s pokojim novim licem, odazvala se kako bi priuštili svojim psima i sebi još jednu provjeru znanja i spretnosti u disciplinama koje iziskuje ovakav tip ispita. Od 10 pasa koliko je prisustvovalo ispitu rada samo je jedan ostvario plasman i to Cezar od Zagorske grude, vlasnika i vodiča Marijana Tušeka s ocjenom 1. odličan.

Ispitu prirođenih osobina pristupio je jedan pas koji je isti i položio.

Očito je da je pauza između natjecanja kao i manjak istih u prošloj godini ipak učinilo svoje. Bez obzira na samo jednog plasiranog psa, sudac je bio zadovoljan pokazanim radom prezentiranih pasa. Kada se uzme u obzir već spomenuti manjak natjecanja kao i činjenica da u nekim krajevima nisu održavani niti lovovi, znači da su vodiči, odnosno vlasnici pasa ipak radili sa svojim vjernim pomagačima.

Još jednom čestitamo pobjedniku kao i ostalim natjecateljima te zahvaljujemo sucu na korektnom suđenju.

Nadamo se da će već sljedeća manifestacija proteći u normalnijim uvjetima iako je svako naše natjecanje na otvorenom i način provođenja osigurava potrebnu distancu tako da nije potencijalno opasno za širenje virusa. S nestrpljenjem očekujemo ispit rada bez odstrela na prepelicu CACT HR u kolovozu ili rujnu.

I ovaj put, rad svih pasa pratio je gosp. Ivan Hrvačić što možete vidjeti na YouTube kanalu- Ispit rada u polju bez odstrela.

Foto: Ivan Hrvačić