Ispit rada u polju s odstrelom CACT HR I KLK SVETI HUBERT

Ispit rada u polju s odstrelom CACT HR I KLK SVETI HUBERT

U organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara u subotu, 27.11.2021. na terenima LD Sokol Stančić, održan je ispit rada u polju s odstrelom i donošenjem iz duboke vode CACT HR. Bez obziran na izrazito loše vrijeme i kišu koja nas je pratila veći dio dana ovim manifestacijama pristupili su natjecatelji iz Hrvatske i Slovenije.

Od natjecatelja koji su pristupili ispitu rada u polju s odstrelom i donošenjem iz duboke vode najbolji rezultat ostvario je pas Taj Adin dom, vlasnika i vodiča Danijela Markiča iz Slovenije.

Isti dan, nakon ispita rada natjecatelji su zajedno a svojim pomagačima mogli pokazati koliko jedni bez drugih ne mogu i to u kinološko-lovnom kupu SVETI HUBERT.

Po jednako lošem vremenu i teškom terenu najbolje rezultate ostvarili su:

1. Dejan Sinković s kujom Albom

2. Bojan Valenčič s kujom Ester od Zagorca

3. Marijan Tušek s psom Cezarom od Zagorske grude

Na ovim manifestacijama sudili su gospoda Davorin Andrijašević i Petar Klarić kojima zahvaljujemo na uvijek korektnom suđenju.

Obje manifestacije realizirane su zahvaljujući i donatoru, Zagrebačkoj županiji.

Bez obzira na i ovu pandemijsku godinu Klub je uspio realizirati, uz ove već spomenute, sve planirane manifestacije, od utakmice bez odstrela u proljeće CACT HR, 1. proljetnog uzgojnog ispita-Derby do specijalne klupske izložbe CAC HR i utakmice bez odstrela na prepelicu CACT HR. Uz svaku od ovih manifestacija održan je i ispit prirođenih osobina za njemačke kratkodlake ptičare. Za kraj godine,18.12. preostaje nam još održavanje SOLMS-a – jesenskog uzgojnog ispita.