Vijesti

×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/99

Utakmice 21 Ožujak 2022

PROLJETNO SVJETSKO PRVENSTVO NJEMAČKIH KRATKODALKIH PTIČARA PONOVNO U HRVATSKOJ Featured

Rate this item
(0 votes)

Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom organizirao je Proljetno svjetsko prvenstvo za njemačke kratkodlake ptičare koje je održano 5. i 6. ožujka 2022. godine. Već tradicionalno ispiti su održani na terenima lovačkog društva „Diana“ Zadar. Nakon pet godina Svjetsko prvenstvo je ponovno i to po četvrti puta održano u Hrvatskoj. Ovo Svjetsko prvenstvo trebalo je biti održano 2021. godine, no zbog Covid-19 pandemije moralo je biti prebačeno na 2022. godinu.

Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Grada Zadra i Zadarske županije.

Na prvenstvu je sudjelovalo 15 država i to: Belgija, Crna Gora, Češka Republika, Danska, Francuska, Island, Italija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Srbija, Španjolska, Švedska, Ukrajina i Hrvatska.

U četiri baterije je sudjelovao 51 njemački kratkodlaki ptičar, a sudili su  Davorin Andrijašević, Nenad Jagodić, Pio Klun i Berislav Pucar iz Hrvatske, Zoran Marković iz Srbije, Giancarlo Passini iz Italije, Josef Jursa iz Slovačke i Jose Luis Aragon Diaz iz Španjolske.

Svečano otvaranje prvenstva na kojem su predstavljene  sve reprezentacije uz intoniranje državnih himni održano je u sklopu Hotela Kolovare te su natjecatelje pozdravili gosp. Branko Šare, predsjednik HKS-a, gosp. Velimir Sruk, predsjednik HKLJNEK i gosp. Giancarlo Passini, predsjednik FCI komisije za kontinentalne ptičare.

Prema pravilniku za Proljetno svjetsko prvenstvo za njemačke kratkodlake ptičare, reprezentacija je mogla učestvovati s maksimalno četiri psa plus jednom rezervom. Izbor klupske reprezentacije je izvršen na osnovi Pravilnika o izboru reprezentacije te su Hrvatsku predstavljali sljedeći psi i vodiči:

  • S-Atena od Petrovog polja, HR25191NEK, vlasnika i vodiča Ante Marina,
  • Nugat od Piteše, HR24976 NEK, vlasnika Zlatka Piteše, vodič Bojan Valenčič,
  • Boban, HR25537NEK, vlasnika i vodiča Rina Cave
  • Ester od Gložinića, HR26088NEK, vlasnika i vodiča Marina Pernara.

Uz navedene pse za ulazak u reprezentaciju konkuriralo je više pasa no zbog neostvarivanja uvjeta nisu se plasirali u reprezentaciju.

Prvog dana naši natjecatelji nisu ostvarili niti jedan plasman.

Drugi dan natjecanja je bio nešto bolji za naše natjecatelje te je S-Atena od Petrovog polja, Ante Marina jedina ostvarila plasman dobivši 2. odličan, R.CACT.

Temeljem ostvarenih rezultata u dva dana natjecanja dobiveni su:

POJEDINAČNI POBJEDNICI:

  • Svjetski prvak – KARICE DEL CAKIĆ, JR 731026, CACIT, vlasnik: Ton Wouters, vodič: Darko Mladenović / Srbija
  • Vice prvak svijeta – HANI OD BOBE, MNE 1501/17 NKD, R.CACIT, vlasnik: Miodrag Vreteničić, vodič: Slobodan Lukavac / Crna Gora

EKIPNI REZULTATI:

  1. Srbija – 38 bodova
  2. Crna Gora – 32 boda
  3. Rumunjska – 18 - bodova

4. Ukrajina – 16 - bodova

5. Španjolska – 16 - bodova

6. Italija – 15 - bodova

7. Danska – 15 - bodova

8. Švedska – 10 - bodova

9. Hrvatska – 9 - bodova

10. Češka – 8 - bodova

11. Poljska – 8 - bodova

12. Slovačka – 8 - bodova

13. Francuska – 5 - bodova

14. Island – 2 - boda

15. Belgija – 2 - boda

Domaćini su se kao i uvijek svojski potrudili i stvorili odlične uvjete za sve natjecatelje iako je snažna bura oba dana nastojala to pokvariti. Uglavnom, u lijepom ozračju i prijateljskom nadmetanju priveli smo uspješno kraju još jednu veliku kinološku manifestaciju.

Svi natjecatelji, ali i suci iskazali su zadovoljstvo gostoprimstvom i organizacijom, a na teške vremenske uvjete se nije moglo utjecati pa se nitko na to nije niti obazirao.

Uz gore navedene pokrovitelje sponzori i donatori ovog Prvenstva su bili i Nekmar Pet Nutrition Hrvatska, Grad Dugo Selo, Trgovina Hubert Bjelovar, Udruga vinara Dugo Selo Terra Sancti Martini i Kraljevski vinogradi kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

 

FOTO: HKS-  https://www.facebook.com/media/set/?vanity=croatiankennelclub&set=a.7116575778384457

 

Za kraj, čestitamo svim pobjednicima i natjecateljima na ostvarenim rezultatima.

 

 

Image Gallery

{gallery}99{/gallery}
Read 156 times
Last modified on 21 Ožujak 2022