Vijesti

Utakmice 27 Studeni 2017

Jesenski CACT

Rate this item
(0 votes)

Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara organizirao je 28. 10. 2017. godine Ispit rada u polju bez odstrela te Ispit rada u polju s odstrelom i donošenjem iz duboke vode  s kandidaturom CACT HR. Ovogodišnji domaćin bilo  je Lovačko društvo Šljuka, Donja Kupčina kojem i ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Ispitima je pristupilo, ukupno 14.

Ispitu rada u polju bez odstrela pristupila su 2 psa i oba položila, dok je Ispitu rada u polju s odstrelom i donošenjem iz duboke vode  s kandidaturom CACT HR pristupilo 12 pasa te su 4 psa položila.

Ispite su sudili gospoda Davorin Andrijašević, Petar Klarić i Željko Žilnik.

REZULTATI:

Ispit rada u polju bez odstrela, Sudac: Željko Žilnik

ERIK OD ZAGORCA, 12 bodova, vrlo dobar (4), vlasnik/vodič: Ivan Matan

Sistematičan i tipičan sa dobrim obuhvaćanjem terena lijevo i desno. Dobra uporaba nosa u dosta širokom terenu. U 12. minuti čvrsto stoji, ali vodič ga bez razloga zove. Divljač se sama podiže-pas ostaje korektan.

 

ESTER OD ZAGORCA, 10 bodova, dobar (3), vlasnik/vodič: Ivan Matan

Temperamentna ženka, dosta samostalna. Tipična u pokretu-visoko nošene glave, široko obuhvaća teren sa povremenim odlascima iza vodiča. U 13. minuti stoji na divljač koja se prethodno izvukla, a sada se sama podigla dok je pas ostao korektan i vraća se na poziv.

 

 

Ispit rada u polju s odstrelom i donošenjem iz duboke vode  s kandidaturom CACT HR, SUCI: DAVORIN ANDRIJAŠEVIĆ I PETAR KLARIĆ

 

  1. 1. PIER DEL MONTE TITANO, 17 bodova, odličan (5), vlasnik/vodič: Ivica Stulić

U početku pomalo ne sistematično, poslije se, obzirom na teren (visoka trava) dobro postavlja na vjetar. Stoji u travi na fazana, spontano lijepo vodi, na polijetanje i pucanj korektan. Aport sa kopna i vode vrlo dobro odrađen.

2. AERON DIANIDI, 16 bodova , odličan (5), vlasnik/vodič: Aleksandar Bunarević

U početku ne sistematičan, zatim se bolje stavlja na teren i vjetar. U niskoj travi stoji na fazana, korektan na polet i pucanj. Odlično donosi sa kopna i vode.

3. PANTERA, 11 bodova,  vrlo dobar (4), vlasnik/vodič: Ivan Soltan

Pretražuje teren u stilu pasmine na dobroj udaljenosti od vodiča. U travi stoji na fazana, kratko vodi i realizira. Na polet i pucanj u granicama korektnosti.

4. CEZAR OD ZAGORSKE GRUDE , 9 bodova, dobar (3), Marijan Tušek

pretraživanje terena u lovnom tempu, tipično za pasminu. U visokoj travi stoji na fazana, vodi spontano i realizira. Poslije polijetanja radi korak. U nastavku jedno stajanje bez realizacije. Aport sa kopna uz poteškoće, iz vode ne donosi. 

Read 1683 times
Last modified on 13 Ožujak 2018