Vijesti

Utakmice 14 Travanj 2015

CACT Vrbovec 2014

Rate this item
(0 votes)

Izvještaj sa klupskog ispita rada Vrbovec 15.11.2014.

U državnom lovištu Bukovac – Novakuša u Kapeli kod Vrbovca u organizaciji Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara održan je 15.11.2014 "Ispit rada njemačkih kratkodlakih ptičara u polju s odstrelom divljači". Ispit je održan na prirodnu i umjetno uzgojenu fazansku divljač. Članovi kluba potrudili su se zajedno sa voditeljem lovišta Hudorović Tihomirom te lovočuvarima Ivanom i Mladenom Piskač da svaki natjecatelj ima iste uvjete . Stvoriti iste uvjete za svakog psa je izuzetno teško kada je prirodne pernate divljači sve manje, ali je organizator u tome uspio pa su svi vodiči sa svojim psima imali odlične uvjete za pronalazak divljači . Sudili su kinološki suci : Petar Klarić i Željko Žilnik. Postignuti su sljedeći rezultati :

1. Baja - HR 19524 Nek - odličan I, CACT-HR, vodič: Aleksandar Bunarević, Pokupsko

Pas dobrog kretanja i pretraživanja tijekom turnusa. Ulazi u zonu mirisa u osmoj minuti, čvrsto markira , vodi i realizira divljač. Aportira sa suhog i vode.

2. Aeron - HR 22295 Nek - odličan II, Rez. CACT-HR, vodič: Aleksandar Bunarević, Pokupsko

Pas dobrog kretanja tijekom turnusa, ali početkom turnusa kraćeg radijusa . Tipični galop i dobro pretraživanje terena. Markira čvrsto. Kod aporta divljači dva puta ju ispušta prije predaje vodiču. Aportira divljač iz vode.

3. Alba - HR 19524 Nek - dobar, vodič: Zlatko Piteša, ZagrebKuja se dobro postavlja na teren, tipičnog kretanja i galopa, u stalnom kontaktu sa vodičem. U šestoj minuti čvrsto markira , i čini nekoliko koraka nakon poleta divljači. Aportira divljač sa suhog i vode.4. Zara - HR 23536 Nek - dobar, vodič: Alen Furmek, KriževciKuja povremeno neposlušna , dva puta čvrsto markira fazana ali na kratkoj udaljenosti, realizira divljač, aportira sa suhog i vode.

Tags
Read 225664 times
Last modified on 16 Travanj 2015